Svartkålschips

Tänkte skriva "skitenkla svartlålschips" men känns som att jag ofta skriver att det är enkelt, fast allt är ju de om man kan det :P
 
 
Kan användas som t.ex. garnityr, smula över soppan/salladen, bryta över pastan eller göra som jag och rulla in det i en kycklingwrap :)

Du behöver:
  • Svartkål
  • olivolja
  • salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 120-150 grader (många gör på 200 grader och har inne några minuter, jag gillar att köra på lite lägre temperatur och ha dom inne längre. Mina var inne i mitten av ugnen, ca 45 min på 120 grader. Men varierar från ugn till ugn så öppna och släpp ut lite ånga, känn och vänd på dom för jämnt resultat :)

Skär bort mittenstjälken, lägg bladen på en plåt och ringla lite olja och salt över, jag ville ha långa så fick dra lite med fingrarna på dom så det skulle bli ett jämnt lager med olja, vill du ha mindre bitar så går de ju att blanda runt allt.

Kötta in dom i ugnen, när dom blivit krispiga ä det bara att ta ut och lägga på papper.

Klart! :D
 
 
 
 
Taggar: Kål, chips, garnityr, snacks, svartkål;

Kommentera inlägget här :