Hummus med hemmagjord tahini :)

 
 Bjussar på ett recept från förra söndagen när syrran lagade mat hemma :) Jag lägger ut tillbehöret till grytan idag som var rostat bröd med hummus.
Hon lagade en asgod afrikansk lammgryta (ekologiskt lamm från gården) med råris. Köttet hade kokat i mer än en timme så det föll isär när man stack gaffeln i de <3 :D Kan ge revept på den i senare inlägg.
 
 
Du behöver:'
 
ca 1 dl sesamfrön
1 burk kikärtor
1-2 klyftor vitlök
1/2-1 st pressad citron
1-2msk olivolja
salt&cayennepeppar
 
Gör såhär:
 
Tahini: Rosta fröna i torr panna för att få fram den nötiga och rostade smaken. Mixa till ett pulver och häll på olja tills det blir kletigt/rinnande, salta. 
Tahini är ju jäkligt torrt så häll inte i allt på en gång i kikärtorna, smaka av, blir det för torr smak, pressa i mer citron :)
 
Hummus: Häll av kikörtorna, mixa med tahini, vitlök och citronsafy. Ibland behövs mer olja lr lite vatten för rätt konsistens. Smaka av med salt och lite cayenne.
 
Rosta brödet i torr panna, bred på hummusen och servera till grytor, sallader, soppor m.m.
Om du inte vill lägga den på ett rostat bröd så är det jäkligt gott i kycklingwraps eller allt i den stilen :P
 
 
 
 
 
 
Taggar: bröd, hummus, tahini, toast;

Kommentera inlägget här :