Matsedel:

Många gillar att ha en matsedel hemma så tänkte skriva ner min matsedel jag serverade på jobbet förra veckan. Jag var personalkock hela veckan och då får man laga nästan vad man vill. Hade gärna haft mindre kött och mer grönt men folk jobbar hårt och blir besvikna om dom inte får kött så bara att laga.

Kan ju också berätta att jag var ganska stressad för att hinna med allt för vi har bara en personalkock och det är ganska många som ska ha mat. Ca 120-150 personer till lunch 09.30-11.30. Under tiden ska man fylla på mat ute i personalrestaurangen och samtidigt förbereda inför middagen som är kl.14.30-17.30 till ca 180 personer. Så ja, man kan lätt sätta sig själv i skiten genom att vilja ha grönsaker till, ha örter i moset eller om man vill skära upp köttet a la minut. Det går ju inte på 5 minuter att hacka och steka grönsaker till 180 pers :/ :D

Så har vi en del olika allergier som ska lagas så jaa, det är stressigt. Hade gärna haft bilder att visa men fanns ingen tid att fota.

 

 Tisdag:

Lunch: Tomatsoppa med ägg, bacon och bröd

Middag:  Kyckling och currygryta med ris

 

Onsdag:

Lunch: Ugnsbakade grönsaker, tzatsiki, friterad potatis och varm baguette

Middag: Sjömansgryta med syltad gurka och rödbetor

(vet, många säger sjömansbiff men grytan är jag uppväxt med och den är lite annorlunda)

 

Torsdag:

Lunch: Fläskpannkaka med vispad smetana, blåbär och ärtsoppa.

Middag: Spansk kyckling med ugnsbakad örtpotatis, aioli och het tomatsås

 

Fredag:

Lunch: Carbonara

Middag: Helstekt oxfilé med svamp, pepparsås och ört-potatismos

 

Lördag:

Lunch: Tacos

Middag: Ugnsbakad torsk med räkorm syrade grönsaker, sandefjordsmör och potatismos.

 

Söndag:

Lunch: Asiatisk kycklinggryta med nudlar/ris

Middag: Marinerad långstekt fläskkarré, rotsaksgratäng och majskolvar   

Taggar: mat, matsedel, tips;

Kommentera inlägget här :