Stekt firre med ugnsgrönsaker och potatis

 
Börja med att sätta på potatisen på kokning. Om du är snabb på att hacka och laga mat så hinner du hacka alla grönsaker och baka av dom, göra dressing och steka fisken innan potatisen är klar. Vill du inte stressa så chilla lite med potatisen :)
 
Ugnsbakade grönsaker:

Ta lite grönsaker som du gillar, men tänk på att dom ska ha ungefär samma tillagningstid. Om du vill ha t.ex. morot så hacka den i tunna skivor eller försteka den lite så inte dom andra grönsakerna blir överstekta.
Jag förstekte bara champinjonerna innan jag blandade ihop dom med resten. Ni ser ju på bilden vad det är så skriver inte ner det.

Släng på lite örter, salt, peppar och olivolja. Baka i mitten av ugnen i 225 grader eller mer. Grönsakerna ska få lite färg och fortfarande ha kvar tuggmotstånd.

Dressing:

Jag tänkte bara ha en enkel creme fraishe dressing till men så hade vi avokado hemma så det är ca 50/50 med avokado och creme fraishe. Pressa i ½ citron, hackad persilja, lite dijonsenap, salt & peppar.

Fisk:

Köp nån fisk du gillar, vi köpte kolja från fiskdisken. Filéerna var ju ganska tunna så stekte dom på ganska hög värme, inte länge på varje sida, bara så dom får en liten stekyta. Dra bort stekpannan från plattan lite innan den är klar och låt den vila sig klar.
Man känner att den är klar när man trycker lite lätt på fisken och den lätt faller isär.
Testa att tryck lite hela tiden om du vill lära dig exakt hur skillnaden är mellan rå, nästan klar, perfekt stekt eller överstekt. Det ska vara mjukt och lätt att trycka på den om den är bra stekt. Översteker man så känner man att det är torrt att trycka på den.
Gör samma sak när du steker eller grillar kött. Om du har en termometer i köttet så kan du gå och klämma på den på olika grader så du lär dig konsistensen, sen kommer du aldrig behöva en termometer.

 
 
Taggar: fisk, grönsaker, mat, middag, recept;

Kommentera inlägget här :