Hacka paprika :)

Snabbt, enkelt och med lite svinn. Bra också om man ska försöka göra likadana bitar eller finhacka, för man får fyrkantiga bitar att jobba med. Plus att man nästan inte får med något av det vita på insidan. 
 
Börja med att skära bort botten (kasta inte) så att paprikan står stabilt.
Har man tur så är paprikan någorlunda fyrkantig, går bra ändå men blir snyggare om den är lite fyrkantig :)
Skär runt, som jag gjort på bilderna, och ta bort ev. vitt om det hänger med. 
 
Jag personligen gillar mest röd paprika, dels för smaken sen den röda färgen :) eller så är det kul att blanda med gul eller orange. Som ni kanske vet så börjar ju paprikan som grön, sen under mognadsprocessen ändrar den färg till gul eller orange och sist röd :) Detta leder såklart också till att grön paprika är lite beskare medan den röda är sötast i smaken :). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: grönsaker, hackteknik, paprika, tips;

Kommentera inlägget här :