Du behöver:
Gör såhär:
Har inte skrivit några mängder för det är väldigt frivilligt beroende på vad man gillar. Men riv ingefäran grovt, behöver inte skalas innan. Fyll ungefär ½ 5 liters kastrull med riven ingefära. Häll på vatten så det täcker plus lite mer. Låt stå på spisen på värme i 20-30 min,(ca 60 grader) koka inte för nyttiga ämnen försvinner.
Dra åt sidan och låt svalna lite. Blanda ner honung och pressa i citron. Vi använde 2-3 msk honung och 5 st citroner. Vi ville inte ha en söt shot men går såklart att tillsätta mer. Sila och låt svalna. Häll upp i flaskor, vi gjorde ungefär 3 liter så nu brhöver vi inte laga det på ca 2 veckor :P Beroende på vad man ska använda den till så kan man tillsätta mer smak efteråt, det blir iaf en väldigt stark och intensiv ingefärssmak.
- Ingefära
- Citron
- Honung
Gör såhär:
Har inte skrivit några mängder för det är väldigt frivilligt beroende på vad man gillar. Men riv ingefäran grovt, behöver inte skalas innan. Fyll ungefär ½ 5 liters kastrull med riven ingefära. Häll på vatten så det täcker plus lite mer. Låt stå på spisen på värme i 20-30 min,(ca 60 grader) koka inte för nyttiga ämnen försvinner.
Dra åt sidan och låt svalna lite. Blanda ner honung och pressa i citron. Vi använde 2-3 msk honung och 5 st citroner. Vi ville inte ha en söt shot men går såklart att tillsätta mer. Sila och låt svalna. Häll upp i flaskor, vi gjorde ungefär 3 liter så nu brhöver vi inte laga det på ca 2 veckor :P Beroende på vad man ska använda den till så kan man tillsätta mer smak efteråt, det blir iaf en väldigt stark och intensiv ingefärssmak.