Marinad till grillfesten :D

 
Lagade en burk av denhär och tog med till midsommarfesten. Till och med kustbevakningen hoppade av båten och luktade sig till våran grillbuffét i hamnen:D

Passar bäst till fläsk och kyckling men går att marinera vad som helst i den.
 
Till ca 600 ml

  • 2 dl japansk soya
  • 1flaska hp sås
  • 3 vitlöksklyftor
  • Lika mycket färsk ingefära som vitlök
  • Citronsaft
  • 2 st chilis
  • 3-4 msk dijonsenap
  • Olika färska örter (Persilja, oregano, timjan, rosmarin, koriander, lagerblad etc. (om du inte har, använd torkad timjan och rosmarin)
  • Salt&peppar
  • ½ dl honung
 
Gör såhär:
Hacka upp det som behöver hackas.
Släng ner allt i en bunke och mixa. (Jag mixade inte timjan och lagerblad, la ner det efteråt)
Den ska gärna vara ganska stark, smakrik och salt så var inte blyg med smakerna :) Marinera några timmar eller ett dygn innan och pensla gärna med lite under grillningen.
(Använd hellre färsk citron, brukar egentligen aldrig använda färdig juice, inte lika gott!)
 
Ha en skön sommarkväll! 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: grilla, mat, sommar;

Kommentera inlägget här :