Örtmarinerat kycklingspett :)

 
 
Till 4 spett: 
 
  • 1 st paprika
  • 2 stora kycklingfileer
  • 1 st chili
  • 3 klyftor vitlök
  • ½ dl olivolja
  • ½ pressad citron
  • 1msk japansk soja
  • Salt/peppar/spiskummin
  • Färska örter, gärna blanda olika om du har hemma. Vi har massa örter på uteplatsen så har använt oregano. rosmarin, timjan, persilja och koriander. I min värld kan man inte använda för mycket färska örter :D Om du bara har torkade örter så går det bra med lite timjan och rosmarin :)

Gör såhär:

Skär kycklingfileerna i lika stora bitar och lägg i en skål.
Mixa chili och vitlök i olja och häll över kycklingen. Hacka örterna (ta ev. bort stjälkar på timjan och rosmarin om du inte vill ha med dom i maten)
Släng ner alla örter, citron, soja och kryddor.
Blanda runt och låt ligga tills det ska tillagas (Jag marinerade bara i en timme men ju längre desto godare) Så kanske inte alla är lika dumma som mig men jag sticker alltid ner fingret och smakar på marinaden trots att det är rå kyckling, vad gör man inte för att få till smakerna. Men det är väldigt frivilligt, antar att ingen annan gör så haha.
Skär paprikan i lagom stora bitar under tiden, lägg pinnar i blöt om du ska grilla så dom inte brinner upp.
Trä allt på spett och stek eller grilla. Jag stekte några minuter i panna och när dom var nääästan klara åkte dom in i ugnen sista minutrarna. Men överstek för fasen inte, kyckling ska också vara saftig och lättuggad :P. Skär i största biten ända in till pinnen och säkerhetskolla innan du bjuder folk du gillar :D

Servera med vad tusan du vill, vi åt det med klyftpotatis, tzatsiki, baguette och grekisk sallad :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: Kyckling, fågel, grilla, grilltips, sommar;