"Lasagneish" :P

 
 

4-6 port
  •  lasagneplattor

Köttfärs:

  • 500g nötfärs
  • 2 morötter
  • 10-15 färska champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • Fryst eller färsk spenat
  • 1dl rödvin
  • 3 msk tomatpurré
  • Krossade tomater (390g box)
  • 4st lagerblad
  • Salt&peppar
  • 1-2 msk Japansk soja
  • Torkad timjan
  • Färska örter om du har hemma

Gör såhär:

Hacka och stek löken med färsen i en stekpanna, häll över i en kastrull. Hacka eller riv morötterna och släng ner i färsen. Häll på tomatpurre´, vin, timjan och lagerblad, låt koka lite. Häll på krossade tomater och lite vatten. Hacka svampen och stek i panna, släng ner i färsen. I med spenat (jag slängde ner ca 1-2dl fryst spenat) häll i soja. Salta och peppra efter smak.
Många vill ha i buljong, socker eller ketchup som en smakförhöjare, det gör ni väll som ni vill, jag hade inte i det.

Bechamelsås:

Gör en grund berchamelsås: Bottenredning med smör och mjöl, på med grädde eller grädde och mjölk, salt&peppar. Googla grunden om du inte kan den. Riv sen i massa parmesan, hackad persilja och pressa i lite citronsaft. Gör den inte för lös för tråkigt om lasagnen flyter ut på hela tallriken när den är klar.
 
 
 
Varva plattor, färs och sås som du vill. Strö över ost å sutta in i ugnen enligt instruktionerna på plattförpackningen.
  
 
 
 
 
 
Servera med tomatsallad och örtdressing eller fetaostkräm. Jag vispade min hemmalagade pesto med 1 frp färskost och lite creme fraiche. 
 
 
 
Taggar: dressing, grönsaker, mat, recept, sallad;

Kommentera inlägget här :