Afrika inspirerad lammgryta <3

Eftersom vi har frysen full med ekologiskt kött hemma från päronas gårdar så kan en vanlig middag/lunch för oss lätt bli en lammrätt eller liknanade. :D

Denhär goda  afika inspirerade grytan lagade syrran för ett tag sen, hon serverade den med råris, yoghurt, rostade nötter och bröd med hummus. :)
Har inga recept men en gryta är ju en gryta, släng ner dom rotfrukter/grönsaker du har hemma och krydda efter smak.:)
 
 
Gör ungefär såhär:

Lägg upp kött (funkar helt fint att steka i panna istället), örter, salt och grönsaker på en plåt, rosta med olja i ugnen tills dom fått lite färg.
Släng ner allt i en varm gryta/kastrull och häll på 1-2 dl rödvin och ev. lite tomatpuré. Häll sen på vatten så det täcker allt, låt koka på svag värme. Fyll på med vatten om det slutar täcka och köttet inte är klart.
Koka tills köttet faller isär, (lätt mer än en timme men tiden beror på vad du har för kött) det behöver inte vara lamm, ta vad du vill :) Men va försiktig att kasta i för mycket vatten så inte mustigheten av skyn försvinner.
Har för mig att hon kryddade med salt, peppar, chili, kanel, apelsinskal, spiskummin, lite örter etc. Minns inte riktigt men kommer ihåg att vi tänkte att det vore gott med lite mörk choklad i också. Fast den var skitgod ändå :D 
 
 
 
 
 
 
Lite kryddor m.m. som är goda att ha i sånna här grytor:

(beroende på vilken touch du vill att den ska ha såklart men använd fantasin som jag brukar säga och använd inte alla kryddor i samma gryta :P)

Torkad rosmarin
Torkad timjan
Lagerblad
Kanel
Kardemumma
Soja
Chili
Cayenne
Spiskummin
Paprikapulver
Färska örter
Krossad tomat
Buljong 
Citron
och massa mera  :D
Taggar: afrikanskt, ekologiskt, gryta, kött, lamm, mat, recept, söndag;

Kommentarer :

#1: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

mumms

Svar: Ja det var väldigt gott :)
Hanna Schramme

skriven

Kommentera inlägget här :