Pasta med krämig fläskfilésås :D

 
4pers:

  • 1 liten fläskfilé
  • 1 frp cherrytomater
  • 3dl grädde
  • Färska örter (timjan, rosmarin, persilja) funkar med torkade om du inte har färska.
  • 1 msk Japansk soya
  • 2 klyftor vitlök
  • 1st gul lök eller charlottenlök
  • Ev. lite dijonsenap
  • Champinjoner
  • Riven parmesan eller västerbottenost
  • Salt&peppar 

Gör såhär:

Sätt på pastavatten och kasta ner pastan enligt recept.
Skär filén i lagom stora bitar, stek bitarna snabbt i ganska het panna med smör/olja, svamp, lök, salt och peppar. Innan köttet är genomstekt kan du pressa över vitlök, häll på grädde, soya, senap. Om du vill vara extra onyttig så kan du blanda ner lite riven ost, annars nöjer du dig med det till servering. Till sist, hacka örterna och dela tomaterna och blanda ner. Köttet får inte bli torrt och tomaterna får inte koka sönder så det går väldrigt snabbt att göra denhär såsen. Red ev. med maizena om grädden inte hinner koka ner och bli krämig.
 
 
Taggar: fläskfilé, pasta, pastasås;

Kommentera inlägget här :