Aioli är ju jäkligt gott, både standard eller smaksatt.
I den jag gjorde nu tillsatte jag ingefära, limezest, chili och koriander :)
I den jag gjorde nu tillsatte jag ingefära, limezest, chili och koriander :)

Till ca 2dl
- 1-2 st äggulor (rumstempererade)
- ½ tsk dijon senap
- Ca 1 ½ dl mild olja rumstempererad (tycker olivolja ger för besk smak)
- Vitlök efter smak
- Salt&peppar
- Pressad citron
- Ev. lite vatten (rumstempererat)
Gör såhär:
Häll i äggulor och senap i en skål, vispa ihop det och häl försiktigt i några droppar olja.
Vispa hela tiden och häll i ytterligare några droppar olja. När du ser att dom binder sig fint så kan du hälla i tun stråle samtidigt som du vispar som en idiot :D
Om den börjar bli för tjock eller håller på att spricka kan du vispa och tillsätta några droppar vatten.
Kom ihåg att det ska i syra (citronsaft lr vinäger) så du inte häller i för mycket vatten, man vill ju inte ha en slapp aioli :)
När du fått den mängd och konsistens du vill ha, tillsätt kryddor och ev smaksättning.
Tips:
Ska du göra mycket så kör det med elvisp eller i köksassistenten så behöver du inte stå vid den hela tiden, då kan du göra massa annat och gå och hälla i lite olja åt gången.
Många tror att man måste använda fler äggulor om man gör mycket men du kan göra lätt mer än en liter aioli på 2 äggulor, så länge vispen når ner att vispa runt ordentligt och att du tillsätter lite vatten när den blir för tjock :)
