Kladdiga Chokladmuffins <3 Skitgoda och härliga :D

 
10-12 st 

Muffins:

100g smör
¼ burk karameliserad mjölk
100g choklad
4msk kakao
2ägg
1msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1dl socker

Fyllning:

30g smör
2msk vetemjöl
½ burk karameliserad mjölk
1dl grädde
100g choklad
1krm salt


Gör såhär:

Ugn 175 grader

Muffins:
Smält smöret på ganska hög temeratur tills det blir brynt (155 grader), så det får fram den söta, nötiga smaken. Rör ner ¼ burk kar. Mjölk och låt svalna något.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa ägg och socker i en skål.
Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
Rör ner allt i ägg och sockerblandningen och skeda upp i muffinsformar.
Klicka i lite uppvärmd karameliserad mjölk i varje och rör några varv. (ca ¼ burk uppdelat i alla)
Kör i mitten av ugnen ca 15min, dom ska va ganska kladdiga i mitten.
Låt svalna.

Fyllning:
Smält smöret, häll i mjölet under omrörning.
Häll på grädde, salt och resten av burken med mjölk, borde va ½ burk kvar ungefär.
Koka upp och rör om tills det börjar tjockna, tar några minuter.
Häll på ca 1 msk på varje muffins, man måste va ganska snabb så det inte börjar stelna.
Hacka chokladen och rör ner i resten av fyllningen som är kvar i kastrullen.
Häll upp i en spritspåse och vänta tills den får svalnat så pass mycket att den går bra att spritsa.
Ställ in i frysen, ta ut ca 20-30 min innan servering, dom är godast kalla :
 
Får ursäkta för min snygga spritspåse, men min vanliga har jag gjort sönder så fick göra en egen :P 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: baka, choklad, muffins;

Kommentera inlägget här :