Ramensoppa á la Schramme

Ramen är en japansk version av en kinesisk nudelsopprätt, hur gott som helst och kul att servera :D
 
 
 
 
Gör kycklingbuljongen som finns recept på i förra inlägget, tillsätt ev vatten så det räcker till 4 personer.

Tänk på att alla grönsaker du lägger i på slutet bara smakar grönsaker så det är viktigt att buljongen verkligen är mustig och god, jag tillsatte lite mer nice saker i buljongen:

  • Drygt ½ dl japank soja 
  • Färsk ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • ½ msk risvinäger
  • 2 kanelstänger
  • Kardemummakärnor
  • 1 st svampbuljong
  • 1msk honung
  • ev lite pressad lime (funkar också istället för risvinäger)

Det är som vanligt inga exakta mått så använd smaklökarna och krydda efter smak. .
När du fått den smaken på buljongen som du vill ha, lägg ner kycklingen igen så den får ligga och gotta till sig :)
Bara att varna dom som ska äta att dom får akta sig för ben om du inte tagit bort dom innan servering.

Gör en stor tallrik med allt du vill ha i soppan så får man lägga i ingredienserna i sin egen soppa, mycket roligare:)

Jag serverade med:

  • 1skål kokta nudlar
  • Strimlad svartkål
  • Riven ingefära
  • Ärtskott 
  • Stekt shiitakesvamp
  • Kokt ägg (glömde lägga i de på bilden)
  • Strimlad chili
  • Hackad koriander  
Itadakimasu!
Taggar: Kyckling, japan, mat, ramen, soppa;

Kommentera inlägget här :