Hur enkelt som helst, det enda man behöver göra är att mixa, mixa och mixa lite till!

Till en burk mandelsmör använde jag:
- 200g mandel (och några valnötter)
- Nån tsk honung
- Flingsalt
Mandeln rostade jag först lite i torr panna (går bra att rosta i ugnen också)
Man kan lägga mandlarna i en handduk och gnida lite om man vill få bort överblivet skal.
Släng ner mandlarna i matberedare och mixa ganska länge (ca 5 min) men stanna mixern och rör om ibland så du får ner de från kanterna och låter mixern vila lite.
Efter en stund kommer oljorna från mandeln att börja sippra ut och det blir en mer kletig massa. Jag ville ha min ganska fast men om man byter till stavmixer efter en stund kan jag tänka mig att de går lite snabbare att få igång den processen.
När jag hade fått den konsistensen jag ville så slängde jag ner lite honung och salt i slutet.
Jäkligt gott och nyttigt alternativ till frukostbordet! :)
Servera gärna med skivad banan på rostad toast eller på en varm croissant med nutella för lite ohälsosammare (men jäkligt gott) alternativ.

Går som sagt att mixa mer så att den blir ännu lösare men jag ville ha det såhär :)
